06 54 34 89 74 info@verhoogbouw.nl

Leiden

Witte Singel 81

 

 In Leiden kregen wij als Verhoog Bouw een interessante opdracht van een aan de RUL te Leiden werkzaam echtpaar. Zij hadden besloten om hun recent verworven, statige pand aan de Witte Singel 81 aan te gaan passen aan hun woonwensen.

Het huis, in neo-renaissance stijl, werd van binnen geheel gestript en ontdaan van elementen die niet bij het pand hoorden. Hierna werd het huis opnieuw naar oorspronkelijk ontwerp ingedeeld. De technische installatie werd vernieuwd en het dak werd van een nieuw vurenhouten kap voorzien. Ook delen van het casco werden gerestaureerd. Na enig overleg, werd besloten om ook alle kunststof kozijnen te vervangen door traditionele, houten kozijnen, hetgeen de uitstraling van het pand zeker recht doet. Als finishing touch werd de woning nog voorzien van stijlvol visgraat parket.

Het resultaat was naar tevredenheid van de opdrachtgever en ook wij van Verhoog Bouw, als uitvoerende partij, kijken met plezier en voldoening naar het resultaat van onze inbreng bij dit project.