06 54 34 89 74 info@verhoogbouw.nl

Ransdorp

Dorpstraat 102

 

Plaatje…

In een lommerrijk laantje in het mooie dorpje Ransdorp, niet ver van Amsterdam en ooit door Rembrandt als onderwerp voor een ets gebruikt, staat dit leuke huis. Na aankoop bleken er bouwkundige aandachtspunten te zijn. Verhoog Bouw werd uitgenodigd om deze op te lossen en er, onder architectuur, vervolgens een droomhuis van te maken. Een mooie opdracht.

Er waren fundatieproblemen met verzakkingsrisico. Samen met architect Bernd Bove van Adema Architecten werd een plan gemaakt. Uiteindelijk is het gehele interieur verwijderd en hebben we een dragende betonvloer op palen aangebracht. Het pand staat hierdoor op de inpandig aangebrachte fundering. In de nieuwe vloer werd ook vloerverwarming aangebracht. Hierna is er een compleet nieuwe indeling gerealiseerd. Bijzonder vondsten, zoals een bedstee als TV-kamer, maakten daar deel van uit.

Ook het casco werd ingrijpend aangepakt. Metselwerk werd hersteld en ook erkers werden vervangen. Het dak is compleet opnieuw gedekt en geïsoleerd, vrijwel alle kozijnen zijn vervangen en weer in originele stijl gebracht (schuiframen).

De wens van de opdrachtgever was een resultaat met een industriële look. Mede dankzij Adema Architecten is dat zeker gelukt. Rembrandt had er gerust weer een plaatje van kunnen maken…